Regensburg A93 / A3

kaart Zuid Duitsland - Regio Beieren - plaats RegensburgEen hotel onderweg Regensburg of overnachtingshotel Regenburg langs de snelweg in de Duitse deelstaat Beieren in Zuid Duitsland vinden. Regensburg ligt aan de snelweg A3 tussen Nurnberg en Passau. Munchen ligt ten zuiden van deze plaats aan de snelweg A93.

Zoals gezegd ligt Regensburg langs de snelwegen A93 en A3 in Beieren Zuid Duitsland. Veel vakantiegangers nemen onderweg een hotel, B&B, gasthof of pension onderweg van en naar hun vakantiebestemming in Oostenrijk, Italië, Hongarije of Slowakije. Wil je onderweg goedkoop overnachten langs de snelweg Regensburg dan raden we de volgende overnachtingshotels aan:

  • Ibis hotel Regensburg: Een goedkoop Ibis hotel in het centrum van de stad Regensburg.
  • Ibis Budget – Etap Regensburg Oost: Ongeveer 1 kilometer van de snelweg A9 ligt dit goedkope Ibis budget hotel onderweg.
  • Mercure hotel Regensburg: Dit overnachtingshotel ligt vlakbij de snelweg A3.

Hotel boeken in Regensburg of aan de snelwegen A93 of A3

Het toeristische karakter van de stad Regensburg zorgt er in combinatie met de aanwezigheid van de vele scheepswerven en de haven voor dat de stad jaarlijks heel wat bezoekers over de vloer krijgt. De toeristische infrastructuur is er dan ook ééntje om u tegen te zeggen. Verspreid over de stad alsook aan de A93 en A3 autosnelwegen zijn verschillende interessante hotels terug te vinden die enerzijds beschikken over een groot aanbod aan faciliteiten en anderzijds toch een lage overnachtingsprijs hanteren. Ben je op zoek naar een geschikt hotel in Regensburg om te overnachten tijdens je vakantie? Probeer dan wel om de verschillende accommodaties even grondig met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier zal je uiteindelijk het hotel in Regensburg boeken dat perfect zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen.

Toeristische bezienswaardigheden

Regensburg ligt in het oosten van Beieren (Duits: Bayern) in Zuid Duitsland. Vandaag de dag is het nog steeds een havenstad en dat is terug te zien in de vele scheepswerven die zich hier bevinden. Toch is het absoluut not done om Regensburg eenvoudigweg een industriestad te noemen, in tegendeel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad nagenoeg ongemoeid gelaten waardoor het met recht en rede wordt aanzien als één van de best bewaarde middeleeuwse steden van het land. Zo getuige trouwens ook de fantastische bezienswaardigheden die je hier tijdens een vakantie ongetwijfeld bezocht moet hebben. Uiteraard is er in eerste instantie de indrukwekkende Regensburger Dom, maar daarnaast zijn er ook het 12de-eeuwse oude stadhuis en de Steinerne Brücke over de Donau. Tel daarbij de diverse kerken op alsook de universiteit en de bekende Benedictijner abdij Sankt Emmeram en je hebt meteen reeds tal van goede redenen om hier eens een volgende vakantie door te brengen. Dat is echter nog niet alles, want ook het historisch museum van de stad is het bezoeken meer dan waard.

Plaats een reactie