Rosenheim E60

Rosenheim is een stad gelegen in de Duitse deelstaat Beieren die ongeveer een 60.000 inwoners heeft. De stad is dan ook niet zo groot dan enkele bevriende steden uit de omgeving. Dat wil echter niet zeggen dat Rosenheim haar bezoekers niet veel te bieden heeft, in tegendeel. Hoewel de toeristische infrastructuur van de stad relatief beperkt is, is het toch meer dan de moeite waard om hier eens een (korte) vakantie door te brengen.

Tijdens deze vakantie kan je dan onder andere kennismaken met enkele interessante bezienswaardigheden zoals het Städtische Museum, een Kleppermuseum en het Holztechnische Museum voor hout en houttechniek. Kenmerkend voor deze stad is verder dat ze prachtig ligt afgetekend tegen de bergen. Dit zorgt vooral tijdens de wintermaanden voor enorm mooie taferelen waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Niet voor niets wordt Rosenheim dan ook steeds vaker geboekt voor een romantisch weekendje weg.

Goedkoop hotel in Rosenheim boeken

Omwille van de wat beperktere toeristische infrastructuur alsook de mindere bekendheid van de stad is het in Rosenheim ook vandaag de dag nog steeds mogelijk om voordelig te overnachten. De stad doet er alles aan om het voor toeristen nog aantrekkelijker te maken met de komst van nieuwe winkels en het organiseren van diverse nieuwe activiteiten, maar het spreekt voor zich dat dit z’n tijd nodig heeft.

Hoe dan ook brengt dit wel als voordeel mee dat het massatoerisme nog geen voet aan de grond heeft gekregen in deze toch wel erg mooie stad. Wanneer je met andere woorden een hotel wil boeken in een mooie en rustige Duitse stad in de deelstaat Beieren en die ook nog eens prachtig ligt afgetekend tegenover de nabije bergketen, dan is het boeken van een hotel in Rosenheim voor jou zeker en vast interessant te noemen. Door een online vergelijking van de hotels in de stad uit te voeren krijg je in ieder geval meteen een glashelder beeld van wat de toeristische infrastructuur je hier precies allemaal te bieden heeft.

Rosenheim (stad)
Bavaria location map G” door Hanhil based upon previous work by TUBS – own work, based upon File:Bavaria location map.svg. Licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Plaats een reactie